Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja
14. oktobra 2019.
Berba kukuruza privodi se kraju
15. oktobra 2019.
Prikaži sve

Crveni krst brojnim aktivnostima obeležava važne datume

U Prokuplju je sprovedena još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovao Zavod za transfuziju krvi Niš u saradnji sa prokupačkim Crvenom krstom.

Kao i do sada, Prokupčani su i ovoga puta pokazali humanost i spremnost da pomognu drugima, a kako ističu nadležni u Crvenom krstu, u jučerašnjoj akciji, 23-oj u ovoj godini, prikupljeno je oko 40 jedinica dragocene tečnosti.

-Ovonedeljne aktivnosti počele su dobrovoljnim davalaštvom krvi, a  nastavljene preuzimanjem prikupljene odeće, obuće i igračaka iz Predškolske ustanove „Neven“. I naši najmlađi sugrađani pokazali su humanost i prikupili 250 kilograma ove vrste pomoći, namenjene deci iz najugroženijih porodica, kazao je sekretar Crvenog krsta u Prokuplju Dragan Subotić.

Prema njegovim rečima, prokupački volonteri će sutra obeležiti Svetski dan hrane. U saradnji sa Domom zdravlja, u centru Prokuplja će u periodu od 10 do 12 sati biti organizovana akcija tokom koje će građani moći da provere vrednost šećera u krvi, krvni pritisak i dobiju korisne savete o pravilnoj ishrani i zdravim stilovima života. Pod sloganom “Pravilna ishrana-dostupna i pristupačna svima“, ovaj dan obeležava se u celom svetu.

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv gladi i siromaštva, predstavnici lokalne samouprave će 17. oktobra  posetiti Narodnu kuhinju koja dnevno obezbeđuje hranu za 300 najugroženijih građana. Korisnici ove vrste pomoći će pored redovnog dnevnog obroka dobiti i pakete sa mesnim prerađevinama, slanim i slatkim pecivima.

Za kraj nedelje, u petak, 18. oktobra, volonteri će obeležiti Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. U okviru programskih aktivnosti, za učenike Gimnazije biće organizovana informativna radionica, u Tehničkoj školi tribina, a u centru grada ulična akcija na temu borbe protiv trgovine ljudima.

 

Veličina slova: