Sanira se zaštitni bedem na Toplici kod Gradskog groblja, produbljuje se i čisti rečno korito
7. jula 2020.
Konkurs za festival „Lektirići ex yu fest“ u toku
8. jula 2020.
Prikaži sve

Crveni krst pomaže na sanaciji poplavljenih stambenih objekata u Prokuplju

Zaposleni u Crvenom krstu  uz pomoć dvadesetak volontera ovih dana su angažovani na čišćenju i sanaciji poplavljenih kuća u Prokuplju i okolnim selima pogođenim nedavnom nepogodom .

Prema rečima sekretara Crvenog krsta Dragana Subotića do sada je očišćeno, isušeno i sanirano tridesetak kuća u prokupačkom naselju Mala Guba i ulicama Boška Jugovića , Liparskoj kao i u selima Mala Plana, Kondželj, Bele Vode i Beloljin, koja su bila najteže pogođena polavama .

„Iz svih tih kuća i dvorišta je izbačena voda i očišćen mulj a tamo gde je bilo potrebno isušiti natopljene zidove priključili smo sučilice , kazao je Subotić.

On je naglasio da se sušilice prema potrebi prebacuju iz jedne u drugu kuću i da je trenutno u funkciji pet takvih mašina.

Kako je naglasio u ovom poslu imali su veliku pomoć Crvenog krsta Srbije koji im donirao potrebna sredstva za otklanjanje posledica nevremena kao i neophodnu  pomoć  za  stanovništvo pogođeno poplavama.

Prema njegovim rečima ta pomoć sastoji se od pumpi za ispumpavanje vode sa sredstvima za dezinfekciju i higijensko čišćenje kuća, sušilica, više stotina pari  gumenih čizama i kišnih kabanica i  higijenskih i  paketa sa  konzerviranom  hranom i flaširanom vodom namenjenih ugroženima.

Kako je rekao Subotić poplava je zaustavili redovne aktivnosti na podeli oko 400 hunamitarnih paketa koje je Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške donirala  Prokuplju.

Prema njegovim rečima do sada su paketi sa  hranom  i sredstvima za higijenu podeljeni korisnicima tuđe nege i pomoći na seoskom području a u narednom periodu biće uručeni i ostalim  korisnicima  u gradu Prokuplju .

Veličina slova: