Sportski vikend
30. septembra 2019.
Humanost se uči od malena: Učenici Ćićkove škole instalirali aplikaciju „Pruži korak“
30. septembra 2019.
Prikaži sve

Crveni krst sproveo obuku za delovanje u slučaju elementarnih nepogoda

Crveni krst u Prokuplju, sproveo je trodnevnu obuku u okviru programa „Efikasan odgovor Crvenog krsta na nesreće-jačanje kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreće“.

Polaznici obuke bili su volonteri Crvenog krsta, srednjoškolci i prosvetni radnici. Dvadesetoro vršnjačkih edukatora, kao i pet učiteljica Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, do kraja godine će edukovati učenike kako da na pravi način reaguju u slučaju iznenadnih elementarnih nepogoda. Obuku su vršili lokalni koordinatori programa, Mile Stanojević i Aleksa Sredojević, koji su završili Nacionalnu obuku Crvenog krsta Srbije.

-Ovaj program ima za cilj da ojača kapacitete i otpornost lokalne zajednice podizanjem svesti o sistemu ranog upozoravanja i spremnosti za sprovođenje mera lične i uzajamne zaštite.    Lokalni edukatori u saradnji sa prosvetnim radnicima, konkretno će učenike upoznati sa prevencijom i načinom postupanja u slučaju elementarnih nepogoda, kazala je saradnik na programu Crvenog krsta u Prokuplju Irena Antonijević.

Ona je istakla da je Crveni krst u Prokuplju, jedna od deset organizacija na nivou cele države koja će sprovoditi ovu obuku po programu Crvenog krsta Srbije.

-Već ove nedelje, počećemo sa održavanjem radionica za učenike trećeg razreda u OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“. Oni će svoje stečeno znanje i veštine za delovanje u slučaju elementarnih nepogoda, poplava, zemljotresa, požara i drugih, imati priliku da pokažu na takmičenju koje će biti održano u decembru mesecu, dodala je Irena Antonijević.

Veličina slova: