Radnici JKP “Hameum” uređuju zelene i cvetne površine u gradu
9. maja 2019.
Obeležen Dan pobede nad fašizmom u Prokuplju
9. maja 2019.
Prikaži sve

„Da li je to bila ševa“ na Festivalu u Makedoniji

Pozorišna predstava „Da li je to bila ševa“ Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja ušla je u zvaničnu selekciju 56. Međunarodnog dramskog amaterskog festivala, koji se održava u Kočanima u Severnoj Makedoniji.

Predstava „Da li je to bila ševa“, koju je po tekstu Efraima Kišona režirala Tijana Petrović, odabrana je u konkrenciji od 37 predstava prijavljenih organizatoru Festivala iz zemalja regiona. U takmičarski program ušlo je 18 predstava, od kojih su pored prokupačke, po jedna iz Beograda i Sofije, dok ostale dolaze iz gradova zemlje domaćina manifestacije.

Festival se održava ovog meseca, a Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ na ovoj manifestaciji nastupiće po drugi put zaredom. Prošle godine, prokupački glumci igrali su predstavu „Ana je čekala“, takođe u režiji Tijane Petrović, i tom prilikom osvojili su nagradu za pozorišnu inovaciju.

Predstava „Da li je to bila ševa“ gostovala je krajem marta ove godine i osvojila prvo mesto na Festivalu kamernih pozorišnih formi u Sofiji.

Veličina slova: