Vladika niški Arsenije: Narod se uvek okupljao oko crkve
23. septembra 2019.
Izuzetno veliko interesovanje građana Prokuplja za preventivne lekarske preglede
23. septembra 2019.
Prikaži sve

„Dane evropske baštine“ otvara izložba igračaka

Dugo najavljivana izložba igračaka, koju je Narodni muzej Toplice, zajedno sa svojim posetiocima, pripremao gotovo celog leta, biće otvorena sutra, a sa njom i manifestacija „Dani evropske baštine“.

Galerija ove ustanove kulture, sutra u 19 sati kada je zakazano otvaranje izložbe pod nazivom „Tata kupi mi…“, biće mesto najlepših uspomena iz detinjstva mnogih Prokupčana.

-Svi smo zajedno vredno radili. Kada kažemo zajedno, mislimo na naše kolege, ali i sve naše drage sugrađane, koji su se odazvali pozivu i zajedno sa nama radili na tome da prikupimo što više igračaka. Ova postavka će biti jedinstvena, zato što je sa puno emocija i lepih želja stvarana, složili su se autori, inače muzejski vodiči Nataša Jovanović, Sonja Ivanović i Aleksandra Đukić.

One su pozvale svoje sugrađane da sutra dođu u Muzej i uživaju u onome što su zajedničkim snagama pripremili.

Iz ove ustanove kulture poručuju da je poziv Prokupčanima upućen i za ostale događaje koji čine ovogodišnji program manifestacije „Dani evropske baštine“. Tako će već u sredu 25. septembra zainteresovana publika moći da učestvuje u radionicama „Magični svet Harija Potera“ i „Narodne nošnje od papira“, kao i igraonici „Stare igre za nove generacije“. Ulaz za sve programske sadržaje je besplatan.

Veličina slova: