Suzbijanjem korova do boljeg i kvalitetnijeg ploda
27. septembra 2019.
Toplički voz jedan od najmodernijih u Srbiji
27. septembra 2019.
Prikaži sve

„Dani evropske baštine“ ispunili očekivanja Prokupčana

Predavanjem o visokogorskoj ekspediciji na Ararat i Damavand, koju je organizovao PAK „Mosor“ iz Niša, a govorio vođa ekspedicije Vladislav Cenić, sinoć su u Prokuplju završeni ovogodišnji  „Dani evropske baštine“.

Program koji se nastavlja i sutra do 13 sati, jeste humanitarna akcija „Crtamo za Nikolinu“. Kako ističu u prokupačkom Muzeju, ona je produžena, kako bi svi oni koji žele da pomognu svojim prilozima našoj mladoj sugrađanki Nikolini Josić, to uradili i danas i sutra.

I svi ostali programi, kako navode u Muzeju, bili su dobro posećeni, ali je ipak malo više interesovanja izazvala igraonica „Stare igre za nove generacije“.

Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“, i ove godine se tradicionalno pridružio „Danima evropske baštine“. U kulturno umetničkom programu, koji je organizovan pod nazivom „Primedba o umetnosti“, učestvovali su folkloraši  KUD „Abrašević“ i pesnici Književne omladine Prokuplje. Cilj im je, kako kažu, bio da skrenu pažnju ljudima na to da ne mešaju kič i umetnost. Veče je svojom pesmom, koja je pozivala na prepoznavanje prave umetnosti, otvorila pesnikinja Ivana Đurković, a potom su svoje stihove i priče govorili mlađi članovi KOP-a. Među njima su bili Maša Spasić, Aleksandra Stojiljković, Mirjana Ranđelović, Dušan Marković, Teodora Stanojević, Sofija Đorđević, Natalija Ilić i Vukašin Lekić.

Program ovogodišnje manifestacije „Dani evropske baštine“, ispunio je očekivanja posetilaca i u potpunosti odgovorio temi, koja je obuhvatila različite aspekte nasleđa posvećene umetnosti i zabavi.

Veličina slova: