Počinje podela humanitarnih paketa na seoskom području
31. jula 2019.
„Bioskop na otvorenom” počinje u utorak
1. avgusta 2019.
Prikaži sve

“Dani polja krompira” u organizaciji PSS Prokuplje i Poljoprivredne škole u Žitorađi

U organizaciji Poljoprivredno stručne službe u Prokuplju, na oglednim parcelama Poljoprivredne škole u Žitorađi održana je po prvi put u ovom kraju manifestacija “Dani polja krompira”.

-Ova manifestacija ima za cilj da povrtare, posebno one koji se bave proizvodnjom krompira, upozna sa najnovijim dostignućima i primenom agrotehničkih mera u proizvodnji tog povrća, kazali su u PSS Prokuplje.

Ovo je bila i jedinstvena prilika da toplički proizvođači  povrća, u prisustvu poljoprivrednih stručnjaka, odaberu i semenski krompir koji je najpogodniji za gajenje u klimatskim uslovima našeg podneblja.

-Prisustvo velikog broja poljoprivrednih proizvođača, pokazalo je kakvo interesovanje vlada za inovacije u povrtarskoj proizvodnji u našem kraju, kazao je Marinko Jovičić, savetodavac za zaštitu bilja u PSS Prokuplje.

On je posebno pohvalio učenike Poljoprivredne škole u Žitorađi, koji su trudom, zalaganjem i stručnošću mnogo pomogli u održavanju ove manifestacije.

Prema njegovim rečima, na oglednoj parceli, proizvođačima je prikazano 18 kvalitetnih sorti krompira karakterističnih odlika i kvaliteta iz tri semenske kuće.

Veličina slova: