Руководство Града Прокупља у новогодишњој ноћи обишло дежурне службе
1. јануара 2019.
Градоначелник Прокупља Александар Симоновић уручио поклон прворођеној беби у овој години
2. јануара 2019.
Прикажи све

Дарко Лакетић: Претходна година биће златним словима уписана у историју града Прокупља

-Седница Владе Републике Србије, која је 12. октобра 2018. године одржана у Прокупљу, биће златним словима уписана у историју града Прокупља, изјавио је народни посланик из Прокупља др Дарко Лакетић, гостујући на прокупачкој телевизији Мостнет.

На овој седници, донета је одлука о преносу земљишта у власништво локалне самоуправе за изградњу Индустријске зоне, чија површина износи 16 хектара. Након прибављања неопходне документације и израде пројекта, очекује се да се са радовима почне средином ове године.

-Индустријска зона треба да буде мотор развоја читавог региона. Према неким анализама, изградњом Индустријске зоне, практично ће се угасити незапосленост у региону, а биће неопходна и додатна радна снага. Ако буде тако, а нема разлога да не буде, нећемо морати да бринемо због тога што се налазимо на рубним подручјима, уз административну линију са Косовом и Метохијом. Брига Владе Републике Србије, а нарочито председника државе Александра Вучића, показује који значај они придају овом делу наше земље, рекао је др Лакетић и додао да већ постоји интересовање инвеститора за Индустријску зону.

У претходној години, изузетно је значајно што је Прокупље добило статус града.

Лакетић напомиње да то није формална ствар или фикција, већ нешто што ће донети бољитак грађанима.

Повећан трансфер новца, веће зараде запослених, оснивање и рад установа које до сада нисмо имали, као што је Завод за јавно здравље, директна комуникација са потенцијалним инвеститорима, што до сада није био случај, само су неке од предности које ће нам донети статус града.

Говорећи о измештању Опште болнице „Др Алекса Савић“ у неискоришћени део Дома здравља, чија вредност износи близу 2,5 милијарде динара, народни посланик је рекао да ће се већ јануара месеца ове године почети са радовима на енергетској ефинасности.

Претходне године завршена је и прва фаза изградње нове Зелене пијаце. У марту 2019. године почињу радови на реализацији друге, а након тога и треће фазе. Вредност реализације овог капиталног пројекта је близу 200 милиона динара.

-Претходне године доста се радило и на инфраструктури. Реконструисане су, саниране и асфалтиране многе улице на сеоском подручју. За асфалтирање и санацију градских улица и сеоских путева, водовод и канализацију из градског буџета издвојено је близу 150 милиона динара, истакао је др Лакетић и додао да је изградња Спомен-парка јунацима „Гвозденог пука“ нешто што ће такође бити златним словима уписано у историју града Прокупља.

Народни посланик је нагласио да је вредност радова на реализацији одобрених пројеката и већ урађених послова у претходој години преко 3,5 милијарде динара и истакао да оволико средстава у развој града није уложено годинама уназад.

Након реконструкције Дома културе, Историјског архива, Музеја у овој години наставиће се са радовима на реконструкцији школа.

У претходној години, у потпуности је завршена реконструкција Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“, ОШ „Никодије Стојановић Татко“ и ОШ „Ратко Павловић Ћићко“.

-Добили смо сагласност да већ почетком 2019. године почну радови на реконструкцији зграде Гимназије, где наставу похађају и ученици Медицинске школе „Др Алекса Савић“. Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије обезбедила је средства за одређене радове у Основној школи „Милић Ракић Мирко“ и Техничкој школи „15. мај“, каже Лакетић и додаје да је Војска САД извојила 400.000 долара за реконструкцију фискултурне сале.

Према његовим речима, у плану је израда пројекта изградње аква-парка, као и изградња једне нове спортске сале.

-Тешко је набројати све шта је у 2018. години урађено на територији града Прокупља. Не могу да будем незадовољан урађеним. Оно што смо затекли, и оно што је сад, је као небо и земља. Међутим, ту није крај, никако не смемо да станемо! Морамо силовито да држимо темпо, јер сви планирани пројекти треба да се заврше у предвиђеним роковима, закључио је народни посланик из Прокупља др Дарко Лакетић.

Величина слова: