Санирано преко тридесет градских улица, следе радови у Јастребачкој и Улици Косанчић Ивана
15. октобра 2018.
Промоција здраве хране у ОШ „Ратко Павловић Ћићко“
16. октобра 2018.
Прикажи све

Дарко Лакетић: Спомен-парк посвећен „Гвозденом пуку“ улази у каталог екскурзија свих основаца

Једна од дестинација за екскурзију ученика основних школа са територије целе Србије биће и Спомен-парк посвећен „Гвозденом пуку“ у Прокупљу. Овај споменик ће ући у каталог екскурзија свих основаца, а како каже народни посланик др Дарко Лакетић, који се осврнуо на седницу Владе Србије у Прокупљу и откривање Спомен-парка, то ће бити прилика да деца науче историју и упознају се са подвизима и храброшћу оних који су се за слободу борили. С друге стране, и Општина Прокупље имаће користи од тога.

-Сви наши захтеви ка Министарству просвете су услишени. Поред екскурзија, биће реконструисане Основна школа „Милић Ракић Мирко“ и Техничка школа „15. мај“. Све што смо планирали, полако реализујемо. Поред пребацивања земљишта у власништво Општине Прокупље, успели смо да договоримо свих 500 милиона динара за изградњу Индустријске зоне. То ће финансирати Министарство привреде. Идуће недеље имаћемо састанак у Министарству здравља везано за прву фазу радова на новој Болници, каже др Лакетић.

Како додаје, приликом последње и претпоследње посете председника Србије Александра Вучића Прокупљу, договорена је и реконструкција два магистрална пута: за Житни Поток и Рибарску бању.

-Са министром одбране Александром Вулином договорили смо куповину касарне у Новој Божурни. Ово је само почетак, планови су велики. Наш циљ је да од Прокупља направимо добро место за живот, да људи овде остају, раде и стварају породице, казао је народни посланик у Скупштини Србије др Дарко Лакетић.

Величина слова: