PSS Prokuplje: Unapređenje saradnje i rad sa mladima osnovni zadatak
28. novembra 2018.
Poraz rukometašica Topličanina
29. novembra 2018.
Prikaži sve

Deca iz vrtića „Bajka“ priredila program za roditelje

Mališani dečijeg vrtića „Bajka“  su povodom  „Vukove nedelje“ priredili zabavni program kojim su se predstavili u najlepšem svetlu  i pokazali šta su sve naučili tokom boravka u jednom od najsavremenijih vrtića u Prokuplju.

 

Vaspitači starijih i najstarijih grupa, zajedno sa decom su, pripremajući program, želeli da izađu iz stereotipa i na drugačiji način od uobičajenih dečijih predstava, dočaraju publici život tvorca naše azbuke Vuka Karadžića.

-Deca su kroz pesmu, igru, predstavu, pokazala sve što znaju o Vuku Karadžiću. Svi zajedno smo se potrudili da našoj publici  dočaramo Vukov život, počev od njegovog rođenja, kroz predstavu o vilama i vešticama, pa do naših narodnih običaja, izreka, poslovica i umotvorina koje su deca kazivala, izjavila je vaspitač Aleksandra Džipković Bulajić.

Publika je uživala i gromoglasnim aplauzom nagradila najmlađe Prokupčane, koji su, obučeni u srpskog seljaka, dodole, veštice i vile, pokazali da su veliki kada dobiju ovako važan zadatak, kao što je predstavljanje lika Vuka Karadžića.

Veličina slova: