Традиционална новогодишња представа за децу
25. децембра 2019.
Град Прокупље приредио пријем за прокупачке глумце
25. децембра 2019.
Прикажи све

Ђаци Таткове школе продајом честитки прикупљају новац за лечење Николине Јосић

Ученици 3/3 разреда Основне школе „Никодије Стојановић Татко“,  са својом учитељицом Верицом Стојиљковић, данас су у центру Прокупља продавали новогодишње честитке и наруквице пријатељства, а сав приход наменили су лечењу њихове другарице из разреда, десетогодишње Николине Јосић.

-Деца су вредно радила и само током јучерашњег дана, израдили смо више од 200 новогодишњих честитки које су одмах продате, међу ђацима, а прикупљени новац, од око 5.000 динара, дониран је у заједничку касу за хуманитарну помоћ нашој Николини, казала је учитељица Верица Стојиљковић.

Она је нагласила да у овој хуманитарној акцији учествују и полазници Предшколске установе “Невен”, који такође израђују новогодишње честитке и украсе и продају у хуманитарне сврхе.

Новац за лечење Николине, прикупљаће се и у петак, 27. децембра, и то продајом улазница за утакмицу коју ће у 18 сати, у Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“, одиграти женски фудбалски клубови „Топличанин“ и „Херој“. Ову акцију организују Град Прокупље и Спортски савез Града Прокупља, у сарадњи са Николинином породицом.

Величина слова: