Na osnovu broja zaštićene dece MMR vakcinom, Dom zdravlja Prokuplje najbolji u regionu i među prvima u Srbiji
9. maja 2019.
Radnici JKP “Hameum” uređuju zelene i cvetne površine u gradu
9. maja 2019.
Prikaži sve

“Đurđevdanski koncert” oduševio Prokupčane

Baš kao što je bilo i očekivano, pozorišna sala Doma kulture sinoć je bila premala da primi sve one koji su želeli da uživaju u tradicionalnom “Đurđevdanskom koncertu”, koji organizuje ova ustanova.

Na veliko zadovoljstvo brojne publike, među kojima je bila i član Gradskog veća za kulturu Milica Erić, na ovom koncertu je pevala vokalni solista Radio televizije Srbije Ivana Tasić.

-Svako ko želi da peva vranjanske pesme, mora da ih doživi i proba da razume mentalitet ljudi našeg kraja, jer je vranjanska pesma puna emocija, sevdaha i meraka. Naše pesme su čuvali od zaborava mnogi poznati stvaraoci, među kojima i Staniša Stošić. Sada to činimo mi mlađi, čuvamo tu istu vranjansku pesmu, koja je ostala i dalje takva, tiha, setna i osećajna, natopljena žalom za mladošću, istakla je Ivana Tasić.

Ona je i pre nekoliko godina bila gost na koncertu u našem gradu, kojim je obeležena gradska slava Sveti Prokopije i još tada je rekla da bi rado ponovo došla, jer je zadovoljstvo pevati za Prokupčane.

Da atmosfera bude posebno svečana, potrudili su se i članovi prokupačkog KUD „Abrašević“, koji su pokazali zašto su stalno nagrađivani na festivalima na kojima nastupaju.

Veličina slova: