Обележен дан матерњег- српског језика
22. фебруара 2018.
Прекид струје због радова
22. фебруара 2018.
Прикажи све

Добили просторије на коришћење

За 41 годину постојања, прошла година била је једна од најтежих за пчеларе, речено је на Скупштини  Удружења пчелара „Пчелица“ и истакнуто да су чланови, осим знања и рада, издвојили додатна средства како би очували своја пчелиња друштва.

Председник удружења Вукић Јоксимовић истиче да су они у 2017. години организовали многа предавања за пчеларе и да су учествовали на  манифестацијама које је организовала локална самоуправа, као што су Дани вишње, Улица даривања, Дани меда, обележавањградске славе и другим.

-У прошлој години сарадња са локалном самоуправом била је на завидном нивоу. За набавку лекова,  из буџета нам је одобрено 100 хиљада динара, рекао је Јоксимовић, додавши да је ово Удружење , захваљујући  руководству Општине Прокупље, добило на коришћење просторије за рад у Културном образовном центру „Топлица“(КОЦ).

Председник  Удружења нагласио је да  на основу пословно-техничке сарадње са  овом установом , у плану је  оснивање и школе  пчеларства.

Наставак сарадње са локалном самоуправом, едукација пчелара, учешће на сајмовима пчеларства  и организовање школе за младе пчеларе планирани су да се ураде у наредном периоду, речено је на Скупштини удружења.

Чланови Скупштине предложили су Предрага Миленковића за доделу „Златне значке“, а Славчета Ранђеловића, Славимира Милосављевића и Вукић Јоксимовића за доделу „Похвалнице“. Ова висока признања додељује Савез пчеларских организација Србије(СПОС).

У свом предавању на тему „Зимовање, пролећни развој и припрема за багремову пашу,“ Верица Михајловић  је истакла да је пчелињак најлепша природна апотека, пчеле и пчелињи производи извор здравља, среће и дуговечности.

Величина слова: