Бесплатне саднице за пошумљавање приватних имања у топличком крају
11. децембра 2018.
Концерт КУД „Абрашевић“ у прокупачком Дому културе
12. децембра 2018.
Прикажи све

Добри услови-добро учење: Сређује се Пољопривредна школа!

-У циљу побољшања услова учења и рада ђака и професора, у последње две године урађено је много тога у Школи и њеној околини, изјавио је директор Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ Небојша Бјелић.

Према његовим речима, у првој фази, урађена је фасада на Школи и промењена столарија.

У другој фази урађен је кров, постављене летве и замењено 40 одсто кровне конструкције.

Бјелић је напоменуо да је на крову промењено близу 10.000 црепова. У овој фази адаптирана је фискултурна сала, промењена столарија, урађени санитарни чворови, свлачионице, електро и водоводна инсталација и молерско-фарбарски радови.

Вредност послова у другој фази износи око 10 милиона динара.

-У трећој фази, у котларници су замењена два котла на пелет, урађен кров и фасада на фискултурној сали. Од Школе до игралишта за мале спортове урађен је тротоар, бетониране и фарбане трибине и асфалтирано школско игралиште, рекао је Бјелић и додао да је за ове радове утрошено близу 28 милиона динара.

Како додаје, у наредном периоду кренуће се са реализацијом четврте фазе, када је планирано уређење простора око Школе.

Директор је нагласио да је идејно решење за ове радове већ направљено и да би се, након обезбеђивања средстава и извођача радова, кренуло са асфалтирањем простора од главне улице до школских радионица и економије, и уређењем парка и паркинга.

-Средства за ове радове обезбеђена су од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије, изјавио је Бјелић и истакао да је у реализацији ових послова имао изузетну помоћ, разумевање и сарадњу са надлежнима из Града Прокупља.

 

Величина слова: