Од Апотеке “Прокупље” поклони за бебе рођене у Недељи Црвеног крста, пакете уручили представници Црвеног крста
16. маја 2019.
Честе промене времена утичу на хроничне болеснике
17. маја 2019.
Прикажи све

Дом ученика средњих школа обележио шест деценија рада и постојања

Дом ученика средњих школа у Прокупљу одржао је Свечану академију у Дому културе, поводом обележавања 60 година постојања и успешног рада.

Свечаности су присуствовали државни секретар Министарства  просвете, науке и технолошког развоја Марко Миленковић, градоначелник Прокупља Александар Симоновић, чланови Градског већа, председник Скупштине Дејан Лазић, директори установа, пословни сарадници и партнери Дома ученика.

-Дом ученика у Прокупљу је широм отворио врата деци палих бораца народноослободилачких ратова, првим генерацијама Пољопривредне школе, Гимназије, Техничке и Медицинске школе. Прокупачке школе преносе и подстичу усвајање неопходних знања и развијање потребних способности за школовање. Шест деценија, сви запослени у Дому за смештај ученика у Прокупљу труде се да створе квалитетне услове за живот и рад ученика, да однос ученика и колектива буде добар, уз обострано разумевање и уважавање, казала је директорка Дома ученика Јелена Вуковић, поздрављајући присутне.

Она је овом приликом истакла да је циљ ове установе добробит и задовољство корисника, чување здравља, али и ефикасно учење, да млади људи који у њој бораве буду припремљени за успешан наставак школовања и професионални развој.

-Циљ нам је да се, после четворогодишњег школовања у Прокупљу и боравка у нашем Дому, похвалимо да смо извели још једну морално здраву генерацију, са изграђеним системом вредности и, пре свега, у духу хуманости и толеранције, истакла је Вуковић.

Поводом прославе јубилеја, директорка је уручила захвалнице градоначелнику Прокупља Александру Симоновићу и државном секретару Министарства просвете, науке и технолошког развоја Марку Миленковићу, за труд и залагање да ова установа и њени корисници буду део успеха и напретка града Прокупља.

-Град Прокупље постао је град где се свакодневно нешто гради, адаптира, уређује, и то захваљујући изванредном тиму који води народни посланик Дарко Лакетић, са незаобилазним улогама градоначелника Александра Симоновића и председника Скупштине Дејана Лазића, и њихових сарадника. Нама, министровим сарадницима је велико задовољство када, обилазећи Србију, видимо да људи из локалних самоуправа препознају потребу улагања у Домове ученика и школе, што је овде у Прокупљу посебно изражено, рекао је Миленковић, пожелевши руководству Дома и ученицима много успеха у даљем раду.

                .

Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић је примајући захвалницу рекао да је Дом ученика у Прокупљу, деци која у њему бораве-дом у правом смислу те речи, јер она веома рано одлазе из својих кућа на школовање.

-Запослени у Дому свој посао обављају изванредно, прихватају децу као да су њихова. Ова установа је понос нашег града, која је поставила високу лествицу у свом раду. И министар просвете, господин Шарчевић је приликом посете Дому рекао да је ово један од најбољих Домова у Србији, а ми ћемо се трудити да подржимо и помогнемо у остварењу још већих успеха, рекао је градоначелник Симоновић.

На свечаности поводом обележавања јубилеја, учествовао је и хор цркве Свети Прокопије, као и хор Музичке школе „Корнелије Станковић“, ученици прокупачких школа, професори, глумци, песници, солисти, корисници Дома ученика.

 

.

Величина слова: