Bolje sprečiti nego lečiti: Redovne aktivnosti Doma zdravlja po školama i ustanovama
13. decembra 2018.
Postavljena jelka u centru Prokuplja, apel građanima: čuvajte ovaj ukras!
14. decembra 2018.
Prikaži sve

Dom učenika srednjih škola osvojio specijalnu nagradu na Amaterskom filmskom festivalu

Dom učenika srednjih škola u Prokuplju učestvovao je na  Amaterskom filmskom festivalu, koji je nedavno po treći put  održan u Jagodini, i tom prilikom osvojio specijalnu nagradu i dopao se publici.

Jagodinski Dom učenika srednjih škola organizator je ovog Festivala na kojem je prikazano 28 amaterskih filmova i koji je ove godine okupio učenike iz 22 doma iz cele Srbije.

-Naši učenici su i ovoga puta ostvarili zapažen uspeh i pokazali da su veoma dobri u onome što rade. Svoj talenat i umeće za filmsko stvaralaštvo pokazali su u filmu „Posle 23 časa“ i film spotu „Cidom“ (Domci). Osvojivši specijalnu nagradu Festivala amaterskog filma, pokazali su svoju originalnost i ostali upečatljivi publici, kazala je vaspitač Vesna Jeftić Adžemović.

Marija Radović, Anastasija Vitković i Anđela Dimitrijević su zajedno sa svojim drugarima iz Doma učestvovali u stvaranju filma i ovom prilikom ističu da su se rukovodili idejom da budu drugačiji, originalni, i u tome su i uspeli, što pokazuje i osvojena nagrada.

-Film „Posle 23 časa“ prikazuje život u Domu na kraju radnog dana. Okupljeni u TV sali, koristimo slobodno vreme za zabavu i druženje, razonodu. U toj razonodi, nalazimo ideje kako da uplašimo mlađe učenike, tako da smo naš film uvrstili u horor. Na taj način ostvarili smo želju da budemo drugačiji od ostalih učesnika Festivala, kazala je Anastasija.

Nikola Ćirić, Nikolina Stanojević i Dimitrije Aranđelović,   predstavili su se na ovogodišnjem Festivalu u jednom neobičnom žanru. Uradili su filmski spot, i kroz pesmu i sliku prikazali svaki kutak njihovog Doma. Kako ističu, četvorogodišnje druženje i zajednički život u ovoj ustanovi je najlepši period u njihovom životu, a podrška direktorke Jelene Vuković i celog tima ove ustanove, omogućuje im da učestvuju na svim manifestacijama i osvajaju zapažena priznanja.

Veličina slova: