Prevencija ranog stupanja u brak Romkinja
23. avgusta 2019.
Sanirani udaljeni planinski putevi
23. avgusta 2019.
Prikaži sve

„Drainčevi susreti pesnika“ počinju u ponedeljak

Ova godina je izuzetno važna za grad Prokuplje i srpsku kulturu uopšte, jer se u njoj obeležava 120 godina od rođenja najvećeg topličkog velikana srpskog pesništva Rada Drainca i 50 godina književne manifestacije, koja je po njemu dobila ime „Drainčevi susreti pesnika“. Tim povodom je Narodna biblioteka „Rade Drainac“ pripremila veoma bogat i sadržajan program, koji će početi u ponedeljak 26. avgusta u Nišu i završiti se 30. ovog meseca u Prokuplju.

-Pozivam naše sugrađene da budu deo ove velike i važne manifestacije i prisustvuju brojnim interesantnim sadržajima, koje smo pripremili za sve poštovaoce Drainčevog dela. Ove jubilarne godine, otvorićemo i Spomen sobu Draincu i na Svečanoj akademiji uručiti plakete i zahvalnice pojedincima, koji su podržavali i pomagali našu manifestaciju, kakvu  ima mali broj gradova u Srbiji, rekao je na konferenciji za novinare direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović, najavljujući početak „Drainčevih susreta pesnika“ u ponedeljak.

Program ove manifestacije, koji će se dešavati sledeće nedelje od ponedeljka 26. do petka 30. avgusta, možete pogledati u nastavku teksta.

 

Veličina slova: