У понедељак кратак прекид водоснабдевања појединих улица
1. фебруара 2019.
Грађанима Прокупља на увид нацрт Плана детаљне регулације Индустријске зоне “Хисар”
1. фебруара 2019.
Прикажи све

Друга фаза реализације пројекта суфинансирања мера популационе политике у јединицама локалне самоуправе

У Дому здравља Прокупље, кроз Саветовалиште за младе, у току је реализација пројекта суфинансирања мера популационе политике у јединицама локалне самоуправе. Друга фаза имала је за циљ повезивање са разним институцијама и установама и спровођење едукације у оквиру које се послала јасна позитивна порука у вези са родитељством, односно рађањем.

-У клубу Дома културе у Прокупљу и општинској сали у Житорађи одржана су предавања која су као циљну групу имала женску популацију у генеративном периоду, на тему планирања породице, где су обухваћени и сви аспекти рађања, родитељства и одгоја деце. Главни циљ предавања је промоција здравог начина живота и битне појединости везане за рађање и родитељство. Кроз предавања су изложене битне информације о изазовима са којима се срећу парови који планирају породицу, као што су стерилитет и вантелесна оплодња. Било је речи и о подршци која се пружа од стране локалне самоуправе у виду новчане накнаде за свако рођено дете, бесплатних уџбеника за прваке, финансирања четвртог покушаја вантелесне оплодње. Заинтересованост и одзив је задовољавајући, подељено је доста пропагандног материјала, кажу из Дома здравља у Прокупљу.

У овој здравственој установи, у понедељак, 4. фебруара, у плавој сали биће одржано предавање у оквиру пројекта популационе политике, на коме ће бити речи о психофизичкој припреми трудница.

Величина слова: