Спроведена последња акција добровољног давања крви у овој години
23. децембра 2019.
Монографија „Историја Православне Епархије нишке“ представљена у Прокупљу
24. децембра 2019.
Прикажи све

Друштво за церебралну и дечију парализу обележило пет година рада и постојања

Друштво за церебралну и дечију парализу у Прокупљу, обележило је пет година рада и постојања. Овом малом, али изузетно значајном јубилеју, осим чланова и њихових родитеља, присуствовали су и Јулијана Станисављевић, испред Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ивана Анђелковић, секретар и стручни сарадник Савеза за церебралну и дечију парализу Србије, и многи други.

Говорећи о организацији, председник прокупачког Удружења за церебралну и дечију парализу, Милутин Стојановић, рекао је да је основни циљ формирања Удружења, остварен и да су они своје чланове укључили у многе друштвене токове.

-У претходних пет година, поједини наши чланови су добили стална запослења, док је велики број био ангажован путем јавних радова. Организовали смо многе креативне радионице, спортско-рекреативне и културно-хуманитарне активности, изјавио је он и додао да су имали велику помоћ од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, локалне самоуправе и многих донатора.

Јулијана Станисављевић је похвалила рад овог Удружења и истакла да је добро што су особе са инвалидитетом укључене у многе активности.

-За сваку похвалу је то што се радним ангажовањем особа са инвалидитетом, шаље једна јасна порука, која има за циљ да се практично покаже да су оне саставни део друштва и да, у границама својих могућности, могу да дају допринос развоју заједнице, изјавила је она и додала да ће ресорно Министарство увек, као и до сада, пружати све видове помоћи за рад оваквих удружења.

Овом приликом, одржан је и културни програм чланова Удружења и ученика Основне школе “Никодије Стојановић Татко”.

Величина слова: