Наставља се асфалтирање градских тротоара
28. маја 2018.
Meштани остварили иницијативу
29. маја 2018.
Прикажи све

Дружење полиције и основаца

Поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова (МУП-а) и Дана полиције одржано је такмичење ученика прокупачких основних школа под називом  „Шта знаш о саобраћају”.

Ученици основних школа „Ратко Павловић Ћићко”, „Никодије Стојановић Татко”, „Милић Ракић Мирко” и „ 9.октобар” показали су добро знање из саобраћајних прописа и безбедности учесника у саобраћају, изјавили су припадници саобраћајне полиције Полицијске управе Прокупље.

Професор у ОШ “Ратко Павловић Ћићко” Малиша Стојановић изјавио је да у овој школи са успехом ради сaобраћајна секција већ 15 годинa.

-Сваке године са припадницима саобраћајне полиције организујемо многа предавања и такмичења из области познавања саобраћајних прописа. Основни циљ ових акција јесте да се школска деца, а то се првенствено односи на ђаке нижих разреда, упознају са опасностима у саобраћају и мерама које се предузимају у циљу безбедности ђака на путу од куће до школе и око школских дворишта, изјавио је Стојановић који се захвалио свим припадницима Полицијске управе Прокупље на досадашњој сарадњи и дружењима са основцима.

Он је истакао да ученици ове секције сваке године учествују на школским, општинским, окружним и републичким такмичењима на којима постижу добре резултате.

-Стална едукација ђака је неопходна, не само ради безбедности деце, него и других учесника у саобраћају, изјавио је Стојановић.

Величина слова: