Održan koncert nagrađenih učenika Muzičke škole „Kornelije Stanković“
30. maja 2019.
Učenici OŠ “Toplički heroji” iz Žitorađe posetili spomenik junacima “Gvozdenog puka”
30. maja 2019.
Prikaži sve

Dva nova smera u Poljoprivrednoj školi

Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja“ će u narednoj školskoj godini upisati 150 svršenih osnovaca.

Ove godine je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ovoj prokupačkoj Školi odobrilo upis đaka u dva nova smera. Reč je o obrazovnim profilima „operater prehrambene industrije“ i  „cvećar-vrtlar“, u trogodišnjem trajanju. U oba smera moći će da se upiše po 15 svršenih osnovaca.

-Zbog velikog interesovanja za školovanje za obrazovni profil „pekar“, povećan je broj učenika koji će se upisati u prvi razred. Prethodnih godina, upisivalo se po 15 učenika, a sada je taj broj, zbog velikog interesovanja učenika, povećan na 30, istakao je direktor Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić.

Za narednu školsku godinu, planiran je i upis 30 učenika za zanimanje „rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike“ u trogodišnjem trajanju, dok će se na smerovima „veterinarski tehničar“ i „poljoprivredni tehničar“ obrazovati po 30 učenika u četvorogodišnjem trajanju.

-Svake godine, uvođenjem novih obrazovnih sredstava, nastojimo da osavremenimo i poboljšamo rad i nastavu. Poljoprivredna škola, zahvaljujući Gradu Prokuplju, koji nam uvek pomaže, ima idealne uslove i za rad i učenje. Tu su školske radionice, savremeni kabineti i školske ekonomije, u kojima se učenici upoznaju i sa najnovijim dostignućima i zanimanjima za koja se obrazuju. Sve to pomaže našoj deci da na takmičenjima na kojima učestvuju budu zapažena, naglasio je direktor Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ Nebojša Bjelić.

Veličina slova: