По две карте за представу “Да ли је то била шева” за добровољне даваоце крви
8. новембра 2018.
Деца обрадовала кориснике Дома старих
9. новембра 2018.
Прикажи све

Едукација младих о значају репродуктивног здравља

Општине Прокупље и Житорађа и Дом здравља почињу рад на реализацији пројекта суфинансирања мера популационе политике јединица локалне самоуправе. Овај пројекат реализоваће се кроз Саветовалиште за труднице Дома здравља. Носиоци су млади лекари, сестре и здравствени сарадници, који ће, уз помоћ колега из Дома здравља, припремити и реализовати више радионица и предавања на територији општина Прокупље и Житорађа.

По речима директорке Дома здравља Прокупље, др Зорице Момчиловић, популаризација Саветовалишта за младе међу младим људима од 15 до 19 година биће у основи рада на пројекту.

-Циљ пројекта је едукација младих о значају репродуктивног здравља, полно преносивим болестима, контрацепцији, здравим стиловима живота, што је од пресудног значаја за будућност младих и одрасле популације, каже др Момчиловић.

Пројектом се предвиђају и радионице на тему родитељства и породице, превенције и лечења стерилитета, вантелесне оплодње, психофизичке припреме трудница за порођај и материнства. Целокупан рад у оквиру пројекта би требало да допринесе буђењу свести о значају повећања рађања и промене демографске слике на нашој територији.

Величина слова: