Дарко Лакетић: Приликом бомбардовања фабрике „Застава“ у Крагујевцу, дошло до ослобађања веће количине пиралена
6. августа 2019.
Има још места за будуће средњошколце у Прокупљу
7. августа 2019.
Прикажи све

Фестивал “Бескрај 10 квадрата” овог месеца у Прокупљу

-У години када се у Прокупљу обележава 100 година позоришта, од 20. до 29. августа одржаће се и јубиларни, пети по реду, позоришни Фестивал “Бескрај 10 квадрата”, који ће окупити позоришне трупе из Топлице и Србије, рекао је прокупачки глумац Мирољуб Мировић Фацир, директор Варошког позоришта “Хистрион“, у чијој се организацији одржава овај Фестивал.

Ова година је изузетно важна за позоришну уметност у Прокупљу јер се обележава 100 година од прве позоришне представе, 50 година уметничког рада прокупачког глумца Мирољуба Мировића Фацира и пет година Фестивала “Бескрај 10 квадрата“.

-Поменути Фестивал је карактеристичан по томе да се представе играју на отвореном, на спортским теренима, трговима, дечијим игралиштима, у баштама ресторана, на излетиштима, у парковима, што привлачи велики број гледалаца, рекао је Мирољуб Мировић.

За овогодишњи Фестивал, предвиђене су четири представе из Горњег Милановца, Блаца и Прокупља, од којих ће две, због величине глумачког ансамбла и компликованог извођења, највероватније бити приказане у затвореном простору, односно у сали Дома културе.

Фестивал “Бескрај 10 квадрата” се организује под покровитељством Града Прокупља, прокупачких установа културе и бројних спонзора.

Величина слова: