Podrška Razvojne agencije Jug prokupačkim preduzetnicima
14. juna 2019.
Dom kulture pripremio bogato „Kulturno leto 2019“
17. juna 2019.
Prikaži sve

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ potpisala ugovore sa učenicima Poljoprivredne škole o dodeli mehanizacije

U Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ predstavljeni su rezultati projekta „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“ i potpisani ugovori sa sedmoro učenika koji su imali najbolje biznis planove. Ovaj projekat organizovali su Fondacija „Ana i Vlade Divac“, Grad Prokuplje i Poljoprivredna škola.
Ugovore sa Fondacijom potpisali su učenici završnih razreda Nenad Kosić, Miloš Milenković, Veljko Pavlović, Milica Mihajlović, Anđela Đorđević, Jelena Stojković i Milan Jovanović. Njima će do kraja juna biti isporučeni atomizeri,rotaciona kosa, tresači voća i traktorska sitnilica.


Menadžer Fondacije, Uroš Delić je rekao da mu je drago što se javio veliki broj učenika i dodao da će konkurs biti raspisan i u narednoj školskoj godini.
-Osnovni cilj projekta je da se obezbedi podrška učenicima poljoprivrednih škola za pisanje poslovnih planova, kao i da se podrži preduzetnički duh kod mladih u oblasti poljoprivrede. Ovo je druga godina kako Fondacija realizuje ovaj projekat. Grad Prokuplje i Poljoprivredna škola imali su aktivno učešće u projektu i pružili su sve vidove pomoći učenicima u pisanju biznis planova, izjavio je Delić i dodao da je ove godine dodeljeno 16 donacija mladim poljoprivrednicima u ukupnoj vrednosti od 2.750.000 dinara.
On se zahvalio rukovodstvu Grada Prokuplja, koji je aktivno uzeo učešće u realizaciji projekta i finansijski ga podržao.
Zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović se zahvalio Fondaciji koja je izabrala naš grad i našu Poljoprivrednu školu za svoj projekat.
-Očigledno je da su predstavnici Fondacije prepoznali naš grad kao mesto gde mladi žele da se bave poljoprivredom i ostanu u svom kraju. Siguran sam da će svakom mladom poljoprivredniku ova donacija dobro doći i da će biti postrek da unapredi i osnaži svoje poljoprivredno gazdinstvo, rekao je Paunović i izrazio veliko zadovoljstvo što će se sličan projekat raspisati i u narednoj školskoj godini.
Član Gradskog veća za projektne aktivnosti, Miloš Kostić, izjavio je da je ovo početak saradnje našeg grada i Fondacije i naglasio da mu je drago što će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.
-Ovaj projekat daje veliku nadu da će mladi ostati na gazdinstvima svojih roditelja i da će svoje znanje primeniti na svojim oranicama i voćnjacima, rekao je on i istakao da je u realizaciji projekta imao veliku pomoć vođe tima konsultanske kuće „FAKT“ u Srbiji.

Veličina slova: