Војска Србије и Град Прокупље раде на санирању штета од поплава
13. јула 2020.
Водоснабдевање Прокупља уредно – Воде има довољно за наступајуће летње дане
14. јула 2020.
Прикажи све

Фотографија „Боја јесени“ првонаграђена на конкурсу „Фото(град)фија“

Ове године је на конкурс прокупачког Дома културе, под називом „Фото(град)фија“ стигло педесетак фотографија талентованих фотографа аматера, који су сликали занимљиве детаље Прокупља и околине током ванредног стања.

Међу њима се као првонаграђена издвојила Емилија Стојановић и њена фотографија „Боја јесени“, затим Марко Церовина и „Залазак“, док су треће место поделили Ђорђе Вучинић са „Дечијим погледом на свет“ и Милош Миладиновић са фотографијом „Гавран“. Награду публике добио је Никола Станић и његова фотографија „Зимска ноћ“. Жири, који је и ове године одлучивао о квалитету пристиглих фотографија, радио је у саставу Владимир Гашевић, Јелена Ђорђевић и Владан Милутиновић.

-Према мишљењу нашег жирија и ове године је било врло лепих фотографија. Поново су  имали веома тежак задатак, али, како то правила налажу, морали су да одлуче, које ће издвојити и прогласити најбољима. Мислимо да је лепо да је овај пут и то по први пут, додељена и награда публике. Њу jе добилa фотографија са највише „лајкова“, а изабрали су је пратиоци Фејсбук странице Дома културе Прокупље, рекла је уредник Дечијег програма у овој установи културе и идејни творац конкурса „Фото(град)фија“, Миљана Митровић.

Она је истакла да је изложба награђених фотографија, требало да се одржи 10. јула у Дому културе, али да је одложена до даљег, због тренутне пандемије корона вирусом.

Величина слова: