Еколози Ћићкове школе чувају природу
11. марта 2019.
Књиге на поклон Дечијем одељењу прокупачке Болнице
12. марта 2019.
Прикажи све

Фудбалери Топличанина положили испит из хуманости

Овогодишња, седма по реду акција добровољног давања крви, коју је организовао Завод за трансфузију крви из Ниша у сарадњи са Црвеним крстом у Прокупљу и Домом културе, остаће забележена по томе што су своју драгоцену течност дали и фудбалери Топличанина.

Доктор нишког Завода за трансфузију крви, Предраг Ђорђевић, изјавио је да је изузетно задовољан организацијом акције и одзивом Прокупчана.

-Одлична организација и добар одзив грађана, а посебно младих, је нешто што ме одушевило. Осим спортиста, своју драгоцену течност, по први пут, дало је и неколико ученика завршних разреда Медицинске школе „Др Алекса Савић“, рекао је он и додао да нишки Завод за трансфузију крви у наредном периоду жели да успостави контакт са менаџментом компаније “Леони”, како би се акције добровољног давања крви организовале и у кругу ове реномиране светске фирме.

Секретар Црвеног крста у Прокупљу, Драган Суботић, каже да је током трајања акције, крв дало 60 Прокупчана.

-Захвалио бих се свим суграђанима који су се одазвали овој акцији, а посебо фудбалерима Топличанина, који су положили испит из хуманости, рекао је он и истакао велику улогу волонтера у организацији и спровођењу акције добровољног давалаштва крви.

Величина слова: