Неопходна заштита поврћа у пластеницима
31. децембра 2018.
Рад установа културе крунисан признањем „Културни образац“
31. децембра 2018.
Прикажи све

Град Прокупље доделио подстицајна средства пољопривредницима

На конкурс Града Прокупља за доделу бесповратних подстицајних средстава пријавио се 71 регистровани пољопривредник. Из аграрног градског буџета у 2018. години додељено је осам милиона динара.

-Од укупно пријављених кандидата, подстицајна средства добило је 70 пољопривредника. Највише кандидата пријавило се за доделу новца по основи вештачког осемењавања крупне стоке, укупно 60, изјавио је заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и додао да су се средства додељивала за унапређење и развој пчеларства, воћарску и органску производњу, и за мере кредитне подршке.

Добијањем статуса града, средства намењена пољопривреди у наредној години биће знатно већа.

-Буџетом Града Прокупља, који је недавно усвојен, укупна средства за развој и унапређење пољопривредне производње износе 22,8 милиона динара. Овај новац ће се употребити за увођење и примену нових технологија у пољопривреди, куповину неопходне опреме, кредитну подршку и друге области у овој грани привреде, изјавио је Пауновић и нагласио да се све информације о мерама које локална самоуправа предузима за развој пољопривреде могу добити у Одељењу за пољопривреду Градске управе Прокупља и Пољопривредно стручној служби.

Пауновић је свим пољопривредницима, као и грађанима Прокупља, пожелео пуно здравља и среће у Новој 2019. години, са жељом да предстојеће новогодишње и божићне празнике проведу у кругу својих породица и пријатеља.

Величина слова: