Организациони одбор одлучио: Манифестација „Дани вишње и 14. Топлички сабор вишњара“ неће бити одржана
2. јула 2019.
Прокупачка Библиотека отворила штанд на базену
3. јула 2019.
Прикажи све

Град Прокупље наградио најбоље ђаке

Град Прокупље је ове године, пети пут заредом, књигама наградио ђаке генерације, носиоце Вукових диплома и учеснике републичких такмичења прокупачких основних и средњих школа. Тим поводом, у Дому културе, одржан је свечани пријем за ове ученике, када су им заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и члан Градског већа за просвету, омладину и спорт Маја Ранђеловић уручили награде.

Ове године, Град Прокупље наградио је 56 најбољих ђака из основних и 30 из средњих школа, али и велики број оних који су освојили прва три места на републичким такмичењима.

-Ви сте наши најбољи ђаци, носиоци најпрестижније дипломе нашег образовања, дипломе која носи име оца наше писмености, Вукове дипломе. Ви сте освајачи награда и учесници републичких  такмичења у знању и спорту. Драга децо, ви сте понос нашег града и његова будућност. Морамо да поштујемо ваш уложени труд, ваше прегалаштво и одрицање на победничком путу. Сигуран сам да овај успех дугујете својим професорима, али и родитељима који су вам све време били подршка и чији сте ви највећи животни понос. Зато смо данас сви овде, да истакнемо ваш успех и да вас представимо као најбоље ђаке, јер наша је обавеза да истичемо најбоље и да такву децу узимамо за пример генерацијама које долазе, а ви то сигурно јесте, нагласио је заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић.

.

Велики број носилаца Вукових диплома и других признања, најбољи је показатељ колико је Прокупље богато знањем. Ови млади људи уложили су велики труд, како би постигли величанствене резултате. Својим оценама, знањем и успехом, доприносе томе да углед града расте и као такви, најбољи су амбасадори града Прокупља.

Величина слова: