Ђаци Таткове школе продајом честитки прикупљају новац за лечење Николине Јосић
25. децембра 2019.
КОЦ „Топлица“ припремио разноврстан културно-уметнички програм у оквиру обележавања Дана установе
26. децембра 2019.
Прикажи све

Град Прокупље приредио пријем за прокупачке глумце

У години великог јубилеја, сто година прокупачког аматерског позоришта, градоначелник Прокупља Александар Симоновић и члан Градског већа за културу Милица Ерић, приредили су пријем за глумце ове позоришне куће. На самом почетку, присутни су, минутом ћутања одали почаст недавно преминулом глумцу Владимиру Миленковићу, познатијем као Пуље, који ће остати запамћен по многим запаженим позоришним улогама, али и по томе да су позитивна атмосфера и смех увек били ту, где и он.

-Честитам свима вама велики и значајан јубилеј позоришта у коме и ви радите и својим улогама остављате трајни траг. По вама ће се једнако, као и по неким ранијим глумцима, памтити позоришне представе и успеси које сте остварили на бројним фестивалима у нашој земљи. Захваљујем вам се овом приликом, што сте увек ту, када културним програмом треба да дате допринос у обележавању важних датума и празника нашег града. Настојаћемо да вам, кад год смо у могућности, помогнемо и подржимо вас у стварању свега онога што је важно и боље за ваше веће и нове резултате, рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

И члан Градског већа за културу, Милица Ерић је глумцима честитала све постигнуте успехе, али се посебно осврнула на запажене резултате позоришних представа, које су овој години награђене на фестивалима. Реч је о представама „Да ли је то била шева“ у режији Тијане Петровић и „Позориште у паланци“ Срђана Живковића.

-Сви ви сте подједнако важни у кући у којој радите. Захваљујући вама, за наше позориште се чуло далеко. Поносимо се вашим успесима и годинама уназад настојимо да вам помогнемо тако што ћемо вам омогућити да имате добре услове за рад. Кад год сте представљали позориште у коме стварате, радили сте то професионално и достојанствено, а ми смо се поносили вашим наступима. И о вама, као и многим глумцима, који су некада играли на прокупачким „даскама које живот значе“, некада ће се причати као о људима који су волели оно што раде и били успешни у томе, истакла је Ерић.

Директорка Дома културе и глумица Тијана Петровић, захвалила се у име својих колега на организованом пријему и пажњи Града Прокупља, који годинама подржава прокупачко позориште.

-Захваљујем се увек и стално и мислим да је то сасвим у реду. Пре свега људима који су радили у позоришту, глумцима, редитељима, публици. Градској управи Града Прокупља која нас подржава и помаже нам у нашем раду, стварању и трајању. Наставићемо да и убудуће заједно правимо чаролију на сцени, баш као и до сада, јер то радимо увек са великим ангажовањем, вољом и љубављу за нашу публику, која уме да препозна таленат, вредан рад и квалитет онога што види на сцени, нагласила је Петровић.

Град Прокупље је глумцима прокупачког Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“, које ради у оквиру Дома културе, поклонио књиге, у знак досадашње добре и успешне сарадње.

Величина слова: