Омаж великом глумцу
21. марта 2018.
Норвешки музичари одушевили Прокупчане
22. марта 2018.
Прикажи све

Грађани у процесу европске интеграције

„Климатске промене и европске интеграције“, тема је уличне акције која је данас  спроведена у Прокупљу, у организацији Удружења грађана ПЛАНТ из Ниша, невладине организације ЕХО Прокупље  и волонтера, ученика прокупачке Гимназије.

-Ова акција је део пројекта чији је циљ да упозна грађане о значају поглавља  27. у процесу приступања Европској унији.То је поглавље које се односи на животну средину и климатске промене и обухвата трећину законодавства свих осталих поглавља. Поделом флајера у којима су садржане ове теме, желимо да грађанима скренемо пажњу колико је важна заштита и очување животне средине, како би смо сви учинили напор и усмерили своје понашање према животној средини на прави начин и тако заштитили своје здравље и здравље будућих генерација, рекла је Драгана Вукадиновић, представник Удружења грађана ПЛАНТ.

Пројекат „Климатске промене и европске интеграције – Колика је цена загађења“, финансира се кроз пројекат „Европа за мене“, који спроводи Европски покрет у Србији са партнерима, са идејом да се грађанима пруже проверене и корисне информације о процесу европске интеграције Србије и покрену теме значајне за грађане у том процесу.  Пројекат подржава Делегација Европске уније.

 

Величина слова: