Udruženje penzionera pruža različite vidove pomoći članovima
16. jula 2019.
Nastavlja se bogat i sadržajan program slavskih svečanosti
17. jula 2019.
Prikaži sve

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović: Put Donja Konjuša-Gornja Konjuša još uvek nije završen, apelujem na građane da budu strpljivi

Gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, na današnjoj konferenciji za štampu u zgradi Gradske uprave, osvrnuo se na snimak koji se pojavio na jednoj društvenoj mreži, a tiče se puta Donja Konjuša-Gornja Konjuša, u kome se jasno vidi kako jedan građanin rukom pravi rupu na putu i pokazuje kako „posao nije dobro odrađen, a podloga i asfalt nisu kvalitetni“, i objasnio da ova deonica još nije završena, obzirom da je kiša omela izvođače radova, i da se čeka lepo vreme i visoke temperature, da bi posao bio kompletno odrađen.

-Kao domaćinska vlast koja je od prethodnika nasledila mnogo problema i neurađenog posla, ambiciozno i sa mnogo truda i zalaganja, krenuli smo da popravljamo i gradimo puteve, vodovodne i kanalizacione mreže na gradskom, a posebno na seoskom području, rekao je gradonačelnik Simonović.

On je naveo da je asfaltiranje puta u Donjoj Konjuši samo jedan od sličnih poslova koji su ove godine urađeni na seoskom području.

-Put je bio u očajnom stanju, decenijama nije popravljan, sa udarnim rupama, automobili nisu mogli njime da se kreću, a starog asfalta skoro da nije ni bilo, istakao je Simonović.

-Sve što radimo, radimo u interesu naših građana, da njima olakšamo život na selu, da im omogućimo da lakše i brže dođu do grada i do svojih njiva, rekao je Simonović i dodao da su taj napor i zalaganje mnogi građani prepoznali i pozdravili, ali da se uvek nađe izuzetak, i neko ko nikad i ni sa čim nije zadovoljan.

-Želimo danas da objasnimo građanima da se radi o grebanom asfaltu, koji se u mnogim mestima dobro pokazao, između ostalog u Kuršumliji, istakao je Simonović.

On je naglasio da se u pomenutom slučaju radi o nezavršenom građevinskom poslu, jer još uvek nije postavljena završna emulzija u poslednjem sloju asfalta.

-Grebani asfalt se postavlja kada je lepo vreme i visoke temperature, a pošto je naišao kišni talas i zahlađenje, radovi  su morali da budu prekinuti, i oni će biti nastavljeni ovih dana, objasnio je gradonačelnik Simonović.

Takođe je dodao da su radovi na asfaltiranju puta u Donjoj Konjuši profesionalno urađeni, da su postavljeni i kišni odvodi duž puta, tako da će žitalji ovog i susednih sela, koji do sada nisu imali nikakav put, sada moći bezbedno i lako njime da se kreću.

-Potrebno je vreme da se završe sve faze postavljanja grebanog asfalta koji ima i specifična svojstva, te vremenom postaje sve čvršći i bolji. Zamolio bih građane da budu strpljivi, kazao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Nadležni u Direkciji takođe su se osvrnuli na pomenuti snimak, a koji je objavio i jedan portal, gde se jasno čuje kako čovek, dok kopa rupu na putu govori “a ovo što vidite ispod je stari asfalt”, i istakli da uopšte nije reč o starom asfaltu nego da je u pitanju novi, ali da posao nije završen.

-Nisu završene sve faze uređenja puta, kao što je kazao gradonačelnik, omelo nas je loše vreme. Sa lepšim vremenom, i visokim temperaturama, radovi će biti nastavljeni, kazali su u Direkciji.

Veličina slova: