Светоплички сабор у Конџељу прилика да се награде заслужни појединци и установе
25. јуна 2019.
Одржана седница Скупштине Града Прокупља
26. јуна 2019.
Прикажи све

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић разговарао са вишњарима: Род квалитетан, треба достићи реалну цену

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић одржао је данас састанак са пољопривредним произвођачима, а тема састанка је њихово незадовољство ценом откупа вишње. На подручју Прокупља вишња је најзаступљеније воће, засађена на површини од око 2 000 хектара и њеном производњом бави се око 80 одсто пољопривредних произвођача из Топлице.

Данашњем састанку присуствовало је тридесетак пољопривредника који су своје проблеме везане за откуп предочили градоначелнику  Симоновићу, а након тога сви заједно донели су одређене закључке, са циљем да се у што краћем року приступи решавању овог проблема.

-Вишња на нашем подручју ове године је изузетног квалитета, произвођачи су уложили велики рад и труд и с правом траже да се то реално и наплати. Цена откупа вишње формира се на тржишту, али како она није задовољавајућа ове године, закључили смо да је неопходно предузети одређене кораке, како би достигли реалну цену за откуп овогодишњег рода, рекао је градоначелник Симоновић и нагласио да је таква стратегија важна и за наредне године, јер људи у овом крају живе од пољопривредне производње и желе да остану у својим селима, да раде и живе од свог рада.

-Ако би се незадовољство продужило и наредних година, остали бисмо без прокупачких села, а то не смемо да дозволимо. Зато смо данас формирали делегацију која ће отићи на састанак са министром Недимовићем, али је захтев пољопривредника да и министар Кркобабић буде присутан, како би становници прокупачких села указали на проблеме које имају, нагласио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Величина слова: