Представници Града Прокупља у новогодишњој ноћи обишли дежурне службе
1. јануара 2020.
У сусрет Божићу, најрадоснијем хришћанском празнику
3. јануара 2020.
Прикажи све

Градоначелник Прокупља уручио поклон мајци прворођене бебе у 2020. години

Породилиште Опште болнице „Др Алекса Савић“, данас је посетио градоначелник Прокупља Александар Симоновић и том приликом, мајци прворођене бебе у 2020. години уручио новчани поклон у вредности од 60.000 динара.

Прва беба је дечак, рођен 2. јануара у 9 сати и 5 минута, тежак 3,3 килограма и дугачак 51 центиметар. Порођај је протекао у најбољем реду, и мајка и беба се осећају добро.

-Рођење нашег најмлађег суграђанина је један од најлепших догађаја на почетку године. Посебно ми је драго што је он пето дете у породици, што је добар знак. Жеља нам је да се што више деце рађа, да се чује дечији плач у породилиштима широм Србије, изјавио је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Он је додао да Град Прокупље  настоји да прати све мере за подстицај рађања које спроводи Република Србија.

-Град Прокупље издваја одређена средства за прворођено, другорођено и трећерођено дете у породици, али се трудимо и да нашим грађанима олакшамо родитељство. Издвајају се средства из градског буџета и за субвенције боравка деце у вртићима, бесплатне уџбенике за ђаке прваке, награде најбољим ученицима. Прошле године,  обезбедили смо бесплатно летовање за 200 малишана. Град Прокупље издваја средства и за финансирање вантелесне оплодње, тако да се надамо да ће све мере које предузимамо као локална самоуправа, уз подршку Владе Србије и надлежних министарстава дати резултате, истакао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Величина слова: