Савремени рендген апарат у прокупачкој болници
9. марта 2018.
Потписани уговори о стипендирању студената
9. марта 2018.
Прикажи све

Грејање на биомасу енергија будућности

Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ израдила је техничко решење за пројекат замена горива биомасом у Прокупљу, које садржи и економску процену и препоруке за реализацију структуре мреже за даљинско грејање.

Члан Општинског већа Општине Прокупље Милош Костић захвалио  je немачкој организацији за међународну сарадњу ГИЗ за  израду концепта техничког пројекатa замене горива биомасом у јавним зградама у Прокупљу.

– Ово је још један вид подршке ГИЗ-а нашој Општини, која улаже напоре да  подигне квалитет живота својих грађана – рекао је Костић и навео да би замена дотрајалих, економски и енергетски неефикасних система за грејање био велики напредак за нашу општину, и да нам је израдом овог техничког решења ГИЗ помогао да направимо први корак у том смеру.

У оквиру ове студије изражено је техничко решење за замену горива у јавним зградама у општини Прокупље и увођење биомасе као горива, као и за уградњу котлова на ово гориво и изградњу мреже даљинског грејања.

Овим пројектом предвиђају се две централне котларнице са котловима на биомасу и две мреже даљинског грејања и топлотних подстаница.

– Оно што је веома значајно истаћи применом биомасе имали бисмо економски много исплатљивије грејање, јер смо крај који је богат овим енергенсом, рекао је Костић и подвукао да је такође веома значајно то што бисмо учинили много и за заштититу животне средине.

 

Величина слова: