Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović obišli radove na mostu u Donjoj Bresnici
2. jula 2020.
Počinje žetva pšenice u Topličkom okrugu
6. jula 2020.
Prikaži sve

I mladi i stari radili na sređivanju igrališta

Da bi sačuvali, ali i dodatno uredili igralište i sportske terene, koje se nalazi u sklopu Spomen parka junacima „Gvozdenog puka“ u Gariću, dečaci i devojčice iz ovog naselja pokrenuli su inicijativu koja je okupila sve žitelje ovog kraja. Ovaj prostor  je sada lepši nego ikad, a deca se zahvaljuju na pomoći Gradskoj upravi Prokuplje, JKP „Hameum“, ali i  preduzećima „Stamenković“ i „Taki“, koji su podržali i pomogli da se njihova inicijativa sprovede u delo.

– Najmlađi žitelji Garića, iz svih delova ovog velikog naselja skupili su se i pokrenuli  inicijativu, da igralište dodatno uredimo. Mi  stariji smo ih podržali, jer je ovo mesto na kome se svi okupljamo, ali ponosimo se činjenicom da ovde dolaze i deca i stariji iz svih delova grada, kako bi se odmorili, nešto novo naučili, a oni mlađi, da bi se igrali sa svojim vršnjacima – kaže predsednik Mesne zajednice  „Strahinja“ Vukoman Milenković.

Jedan od pokretača ideje da se igralište dodatno uredi bio je i trinestogodišnji Ognjen Roganović, koji kaže da je ovo mesto na kome najviše voli da se igra sa svojim drugarima i to preko celog dana do kasnih večernjih sati.

-Ovde se okupljamo da bismo se družili, ali i igrali fudbal i košarku. Nakon zime izbrisale su nam se oznake na sportskom terenu, pa smo hteli da to obnovimo, ali i da zamenimo mreže na golovima. Sve smo to uspeli uz pomoć starijih , koji su podržali našu inicijativu – kaže Ognjen.

Spomen park junacima“ Gvozdenog puka“, svečano je otvoren 2018. godine u čast stogodišnjice od završetka Velikog Rata. U sklopu Spomen parka, uređeno je dečije igralište sa sportskim terenima, na kojima se svakodnevno okuplja veliki broj dece.

Veličina slova: