Бесплатна правна подршка маргинализованим групама
11. фебруара 2020.
Киша обрадовала ратаре
12. фебруара 2020.
Прикажи све

Иван Каличанин спортиста године

Комисија састављена од спортских радника и новинара, за најбољег спортисту Прокупља у 2019. години, изабрала је капитена Фудбалског клуба Топличанин Ивана Каличанина, док је за најбољу спортисткињу изабрана Данијела Кричак из Женског рукометног клуба Топличанин.

У конкуренцији спортских колектива није било дилеме. Фудбалски клуб у години великог јубилеја, и у години повратка у Српску лигу, једногласно је изабран за најуспешнији клуб.

Највећи успех прокупачког шаха и пласман сениорки у Прву лигу централне Србије, био је више него довољан разлог да за најуспешнијег тренера буде изабрана Ана Бендераћ из Шаховског клуба Топличани.

Награда за животно дело у области спорта, припала је легенди Рукометног клуба Топличанин, Љубиши Милосављевићу Бишку, некадашњем голману, касније председнику клуба, а сада спортском директору.

У млађим категоријама, за најбољу пионирку, изабрана је Неда Стојановић из Одбојкашког клуба Топличанин, док је за најуспешнијег пионира изабран Урош Грујић из Гимнастичког клуба.

У кадетској конкуренцији, најбољи су Теодора Јанићијевић из ОК Топличанин и Немања Минић из МОК Топличанин 97.

За најуспешнију јуниорку, изабрана је Анастасија Стошић из Шаховског клуба Топличанин, док је најуспешнији јуниор Лазар Лазовић из Кошаркашког клуба Топличанин.

Одлуком комисије, додељене су захвалнице перспективним младим спортистима, и то Павлу Веселиновићу, Петру Ђорђевићу, Луки Перићу, Војину Виденовићу, Марти Нешић, Јовану Арсенијевићу, Вељку Павловићу, Анђели Анђелковић, Софији Поштић и Сташи Копривици.

Специјалну захвалницу, добио је Љубиша Јовић, за допринос развоју планинарског спорта, а биће награђени и издавачи књига које промовишу прокупачки спорт: Миодраг Динић, Бојан Марковић, Небојша Куртић и Момчило Станковић.

Постхумна признања биће додељена Миодрагу Павловићу, Владимиру Миленковићу и Зорану Ђурићу.

Признања и захвалнице, свечано ће бити додељене у уторак, 18. фебруара, у Угоститељском центру „Александар“, од 18 часова, када ће бити одржано „Вече дружења бивших, садашњих и будућих асова“.

Величина слова: