Pozorišna predstava u Domu kulture
13. juna 2018.
Uspešan završetak školske godine
15. juna 2018.
Prikaži sve

Izgrađen propust preko stražavačke reke

Da je Opština Prokuplje pravi servis građana potvrđuju mnoge ostvarene inicijative i zahtevi upućeni lokalnoj samoupravi od strane žitelja mesnih zajednica. Građani s pravom očekuju pomoć i razumevanje, zato je napor lokalne samouprave da svima izađe u susret veliki, ali je još veće zadovoljstvo rukovodstva Opštine Prokuplje kada na ovaj način unapredi kvalitet života svojih sugrađana.

Reagujući na zahtev meštana Gornje Stražave da se u ovom selu izgradi propust preko reke,  predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je zajedno sa svojim saradnicima prisustvovao zboru građana mesne zajednice Gornja Stražava i upoznao se sa njihovim problemima.

Tom prilikom utvrđeni su prioriteti i dogovoreno je da bi izgradnja propusta rešila višedecenijski problem žitelja ovoga sela, koji postoji od kada postoji i ovo prokupačko naselje gde je nastanjeno oko 1000 stanovnika.

Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave koja je izdvojila sredstva za tu namenu, u veoma kratkom roku izgrađen je betonski pločasti propust dužine 5 metara i širine 3 metra, čime je omogućen bezbedan prolaz preko reke ka zaseoku koji vodi prema njivama i drugim poljoprivrednim posedima.

– Ovo je za nas velika stvar. Bavimo se poljoprivredom i od nje i živimo, zato smo veoma zadovoljni što ćemo lakše dolaziti do svojih imanja. Za nas poljoprivrednike nema ništa važnije od toga, zato smo zahvalni lokalnoj samoupravi što nam je ispunila zahtev. Svedoci smo da se svakodnevno negde u našoj opštini gradi, popravlja, sanira i da je potrebno mnogo para da svi budu zadovoljni, kažu meštani ovoga sela koji su dugi niz godina čekali da dobiju bezbedan prelaz preko reke.

Veličina slova: