Проглашена ванредна ситуација у Прокупљу због поплава
24. јуна 2020.
Чланови Друштва оболелих од церебралне парализе радно ангажовани
25. јуна 2020.
Прикажи све

Излила се Топлица код гробља, градоначелник Симоновић: највећа количина воде у историји Прокупља

Због великих падавина претходних дана, дошло је до изливања реке Топлице и плављења Градског гробља у Прокупљу. Kако кажу надлежни, уложено је око 50 милиона динара за чишћење речног корита и изградњу бедема на Стражавачкој реци и Топлици, али то није помогло, обзиром да је реч о највећој количини воде у историји Прокупља.
   
-Има више воде него што је то био случај 2014. године. У претходном периоду, ангажовали смо машине и људство за чишћење и проширење корита реке Топлице. Након тога, урађени су нови бедеми на Стражавачкој реци и Топлици. За то је издвојено 50 милиона динара. Чистили смо и Белољинску реку, Трнавачку, Бресничку. И код гробља је чишћено. Да нисмо све то урадили, ко зна каква би ситуација сад била, каже градоначелник Прокупља Александар Симоновић.
Kако додаје, вода која је дошла из правца Kуршумлије, не би направила тако велики проблем, да није оне која је наишла из правца Блаца, па кроз Белољин, Kонџељ…
-Ангажоване су машине, људство, наше комунално предузеће, полиција, ватрогасци, грађани, фирме Тасић коп и Мандић. Пунили смо џакове. Обзиром да је киша престала, видећемо како ће бити, очекујемо да се вода повуче, каже Симоновић и додаје да ће од сутра, комисије за процену штете, обилазити поплављено подручје и процењивати насталу штету.
-Обратићемо се Републици за помоћ, а и Град ће издвојити средства за надокнаду настале штете. Најбитније је да нема људских жртава, истиче он.
Иначе, за сат времена, од 13 до 14 сати, водостај Топлице је порастао за 30 центиметара, и сада износи 320 центиметара.
Величина слова: