Održano takmičenje u sportskom ribolovu na Toplici
17. jula 2019.
Nastavljen sportski program povodom gradske slave
18. jula 2019.
Prikaži sve

Izložba i koncert za Prokupčane

U prokupačkom Domu kulture, sinoć je u okviru slavskih svečanosti, otvorena izložba slika sa Ivanjdanske likovne kolonije, koja je ove godine tradicionalno održana po 15 put.

Izloženo je oko 20 slika topličkih stvaralaca, koji su ovom prilikom dobili zahvalnice od organizatora za učešće na koloniji koja, pored umetničkog, ima i humanitarni karakter.

–Ove godine su naši programi u znaku jubileja. Veoma se radujemo što možemo da se pohvalimo stogodišnjicom postojanja i uspešnog rada pozorišta, ali i petnaestogodišnjicom ove naše kolonije. Ona se odvija pod pokroviteljstvom Grada Prokuplja, ali ju je ove godine podržalo i Ministarstvo kulture, prepoznajući njenu važnost u humanitarnom karakteru. Radi se o tome da prodajom slika, pomažemo manastir u Ajdanovcu, tačnije njegovu obnovu, rekla je, otvarajući izložbu slika sa Ivanjdanske likovne kolonije, direktor Doma kulture Tijana Petrović.

Ona je dodala da je ove godine Dom kulture, kroz odobreni projekat, u koloniju uključio i članove Društva cerebralne i dečije paralize u Prokuplju.

Tako je pored slikara Filipa Kosteskog, Bate Stajkovića, Saše Bolčine, Dragana Popovića, Milana Ilića, Vlade Novakovića, učestvovala i Nataša Radivojević iz pomenutog Društva.

Posle otvaranja ove izložbe, publika se preselila u pozorišnu salu prokupačkog Doma kulture, gde je uživala u koncertu Gudačkog kvarteta „Alegro“ iz Niša.

Ovaj Gudački kvartet je Prokupčanima priredio nesvakidašnji ugođaj, svirajući, pored klasike, i rok i pop kompozicije, i to punih 50 minuta, koliko je koncert trajao.

Veličina slova: