У топличком крају почела берба раних сорти шљива
30. јула 2020.
На корону позитиван 21 пацијент у Прокупљу
30. јула 2020.
Прикажи све

Изложба слика са колоније „Божа Илић“ у прокупачкој Галерији

У Галерији „Божа Илић“ изложенео је 27 уметничких дела, насталих на овогодишњој ликовној колонији која носи име највећег топличког сликара, Боже Илића.

Како је ова традиционална културна манифестација одржана у посебним околностима због пандемије корона вируса, публика није имала прилику да присуствује отварању изложбе, која је одржана на дан градске славе, Свети Прокопије 21. јула.

Традиционална ликовна колонија „Божа Илић, 23. по реду, одржана је на Белом Камену, где је ове године учествовао мањи број уметника због пандемије.

Без обзира на околности, надахнути нетакнутом природом овога краја, уметници су стварали, инспирисани живописним пејзажима, емоцијама, које су оставили на платно и својим стваралаштвом овековечивши посебан тренутак.

Изложбени простор Галерије, у наредном периоду красиће дела сликара из Ниша, Куршумлије, Блаца и Прокупља. Како истичу у Галерији, љубитељи ове уметности могу свакога дана да уживају у новим сликама, уз поштовање свих прописаних мера у циљу заштите од инфекције вирусом корона.

Величина слова: