Награђени најбољи литерарни радови
27. септембра 2018.
Трибина о безбедности најмлађих у саобраћају
27. септембра 2018.
Прикажи све

Изложба у част Братислава Ристића

У оквиру Дана европске баштине у Народном музеју Топлице уприличена је стална поставка медаља, пехара и признања најбољег спортисте Прокупља свих времена Братислава Ристића Ћурета. Том приликом Ристић је прокупачким основцима причао о боксу о својој успешној каријери као и о упорности и истрајности како би се остварио одређени циљ.

-Желим да деца виде ове слике и трофеје и да им ово буде мотив да се баве спортом и да буду успешнији од мене и направе запаженије спортске каријере, рекао је Братислав Ристић Ћуре.

Ово је прва стална поставка једног спортисте у нашем граду и по речима директора музеја Дарка Жарића ова установа ће наставити да и кроз спорт грађанима Прокупља приближи историју града.

-Одлучили смо се да сталну поставку променимо и да грађанима Прокупља приближимо још неке делове наше историје. Желели смо да на овај начин уведемо и спорт у музеј и да млађим генерацијама прикажемо све медаље, пехаре, златне рукавице и признања које је у својој пребогатој каријери освојио најбољи спортиста Прокупља у прошлом веку Братислав Ристић Ћуре, рекао је Дарко Жарић директор Народног музеја Топлице.

Величина слова: