Republička smotra učeničkih zadruga u subotu u Prokuplju
16. maja 2019.
Od Apoteke “Prokuplje” pokloni za bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta, pakete uručili predstavnici Crvenog krsta
16. maja 2019.
Prikaži sve

Javni čas i radionica u okviru manifestacije “Muzeji za 10”

Manifestacija „Muzeji za 10“, koja je počela 13. maja, a koju prokupački Muzej organizuje u saradnji sa drugim ustanovama kulture i školama, izazvala je veliko interesovanje naših sugrađana.

Tema ovogodišnje, pete po redu manifestacije, jeste „Muzeji kao središte kulture: Budućnost tradicije“, a u programu, koji je  Narodni muzej Toplice pripremio, najvećim delom učestvuju deca školskog uzrasta.

-Mališani daju posebnu važnost ovoj našoj zajedničkoj manifestaciji, jer oni su ti koji će u budućnosti donositi odluke o značaju i važnosti očuvanja naše bogate tradicije, koju i dok pričamo o njoj, čuvamo, istakla je koordinator manifestacije „Muzeji za 10“ Marijana Ostojić.

Ona je pohvalila učenike prvog razreda prokupačke Gimnazije, koji su za svoje vršnjake održali javni čas o „Slikovnom pismu nekad i danas“ i naglasila da je jednako interesantna bila i radionica, koju je organizovala učiteljica Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ Jelena Babić sa svojim učenicima. Radionica je održana na temu „Kako su deca pisala slova, kada je škola bila stara, a ne nova“.

Veličina slova: