Testiranje na korona virus i antitela i u prokupačkom Domu zdravlja
2. juna 2020.
Prokupački Dom učenika ponovo otvorio vrata stanarima
2. juna 2020.
Prikaži sve

Javni poziv za dodelu sredstava za kupovinu poljoprivrednih mašina

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije raspisalo je Javni poziv za ostvarivanje podsticaja za kupovinu novih poljoprivrednih mašina i opreme za primarnu biljnu proizvodnju, kazali su danas iz Poljoprivredno stručne službe (PSS) u Prokuplju .

Kako su naveli pravo na podsticaje u iznosu od 50 do 65 odsto od ukupne vrednosti mašine imaće oni koji su svoja imanja upisali u

Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

-Podsticaje za kupovinu mašina i opreme mogu ostvariti nosioci komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva ali i preduzetnici, privredna društva, zemljoradničke zadruge, srednje poljoprivredne škole i naučno-istraživačke organizacije u oblasti poljoprivrede, izjavila je savetodavac PSS Ivana Obradović i naglasila da se ovaj javni poziv ne odnosi jedino na kupovinu novih traktora.

-Podsticaji su namenjeni kupovini svih drugih mašina za obradu zemljišta, zaštitu bilja, za transport poljoprivrednih kultura, za navodnjavanje, ubiranje voća i druge namene, istakla je Obradović.

Prema njenim rečima najveći ukupan iznos koji korisnik podsticaja može da ostvari iznosi 1.500.000 dinara.

Javni poziv je otvoren 1.juna i traje do 15. juna.

Bliže informacije o dodeli  podsticaja i  pomoć u popuni dokumentacije poljoprivrednici mogu dobiti u prostorijama PSS U Prokuplju ili na telefon 027/ 210-550.

Veličina slova: