„Otvorena zabavna škola fudbala“ u Prokuplju
8. oktobra 2019.
Održana druga javna rasprava o nacrtu Odluke o rebalansu budžeta
9. oktobra 2019.
Prikaži sve

Jelena Vuković: Ponosna sam na uspehe srednjoškolaca, Aleksandar Simonović: Dom učenika ponos Prokuplja

Povodom obeležavanja „Dečije nedelje“, direktor Doma učenika srednjih škola u Prokuplju, Jelena Vuković, priredila je prijem za  gradonačelnika Prokuplja Aleksandra Simonovića i njegove saradnike i zamenika gradonačelnika Epona Ivicu Jovića, koji je takođe bio sa saradnicima.

Govoreći o radu ustanove, Jelena Vuković je istakla da je Dom učenika ove godine obeležio 60 godina postojanja i rada.

-Ponosna sam na rezultate koje su srednjoškolci tokom ove godine ostvarili u svojim srednjim školama i na mnogobrojnim takmičenjima. Činjenica da je od 145 korisnika, njih 87 školsku godinu završilo sa odličnim uspehom, dovoljan je pokazatelj angažovanja vaspitača i drugih zaposlenih, da se deci stvore uslovi za normalan rad i boravak u Domu, izjavila je ona.

Da bi se poboljšali uslovi boravka i rada đaka i svih zaposlenih, Ministarstvo prosvete, ove godine, izdvojilo je oko 14 miliona dinara za investiciona ulaganja.

Vuković se zahvalila i lokalnoj samoupravi što je finansirala radove na ulazu u Dom i kanale za odvod atmosferskih voda.

Gradonačelnik Aleksandar Simonović je istakao da su rezultati srednjoškolaca u školskim i vanškolskim aktivnostima doprineli da Dom učenika srednjih škola bude ponos grada Prokuplja.

-Izuzetno je velika odgovornost raditi sa decom koja su zbog školovanja otišla iz svojih rodnih krajeva. Međutim, maksimalnim angažovanjem zaposlenih, korisnici ustanove se veoma brzo prilagode. Podatak da ova ustanova, po svim ostvarenim rezultatima spade među najbolje u Srbiji je za divljenje, rekao je on i dodao da nakon završetka školovanja, svi učenici nose lepe uspomene iz Prokuplja.

Odgovarajući na pitanje učenika šta lokalna samouprava čini da zaustavi odlazak ljudi iz grada, Simonović je podvukao da se ove godine dosta radilo na infrastrukturnim objektima u gradu i seoskim sredinama, i da bi naredne godine Prokuplje trebalo da bude veliko gradilište.

-Asfaltiranje i sanacija puteva, radovi na kanalizacionoj i elektromreži, adaptacija školskih objekata i domova kulture u seoskim sredinama gde živi veći broj stanovnika, a posebno mladih, samo su neki od načina da se zaustavi migracija. Naredne godine očekujemo i početak izgradnje auto-puta Niš-Merdare i početak radova na izgradnji Industrijske zone. Svi ovi radovi, omogućiće otvaranje novih radnih mesta, izjavio je gradonačelnik Prokuplja i dodao da se očekuje da radovi na zgradi Gimnazije počnu januara naredne godine.

Simonović je govorio i o saradnji i aktivnostima sa rukovodstvom bratimljenog grada Epona i napomenuo da su učenici prokupačke Gimnazije već posetili ovaj francuski grad.

Zamenik gradonačelnika Epona, Ivica Jović, ističe da je oduševljen onim što je video i čuo od učenika prokupačkih srednjih škola.

-Druženje dece iz Epona i Prokuplja, doprineće boljem upoznavanju istorije, tradicije, običaja i kulture dva prijateljska naroda, rekao je on.

Za sveukupan rad i ostvarene rezultate u proteklom periodu, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, direktoru Doma učenika srednjih škola Jeleni Vuković uručio je prigodan poklon.

Veličina slova: