Прокупље спремно за славу!
12. јула 2019.
Отворена ликовна радионица „Топлички мотиви“
15. јула 2019.
Прикажи све

Још има места на Високој пољопривредно-прехрамбеној школи струковних студија

У првом уписном року, Високу пољопривредно-прехрамбену школу струковних студија у Прокупљу, од планираних 198, уписао је 91 студент. У другом уписном року, који траје од 2. до 13. септембра, моћи ће да се упише 107 свршених средњошколаца, од којих ће се 85 финансирати из буџета.

У јулском року, на смеру прехрамбена технологија примљена су 33 студента, заштити биља 31, сточарству девет, ратарству и повртарству  седам, воћарству и виноградарству шест, а на смеру струковна ветерина пет студената.

-Ове године, у првом уписном року примљено је 10 одсто више свршених средњошколаца у односу на прошлу школску годину. Без обзира на ову чињеницу, не могу у потпуности бити задовољан резултатима уписа у првом уписном року, изјавио је директор ВППШ Драган Оровић и додао да очекује боље резултате уписа у септембарском року.

У другом уписном року, на смеру прехрамбена технологија, остало је 28 места, струковној ветерини 23, воћарству и виноградарству 20, ратарству и повртарству 15, сточарству 13, а на смеру заштите биља осам слободних места.

Величина слова: