Рођендан Медицинске школе
22. марта 2018.
Годишњица Нато бомбардовања
23. марта 2018.
Прикажи све

Јуниорско злато у боксу

На јуниорском првенству Србије које је одржано у Ваљеву, члан боксерског клуба „Топлица“ Матеја Јовић освојио је златну медаљу у полутешкој категорији до 80 килограма.

– Припремали смо се тимски, дечко има великог потенцијала и надали смо се медаљи. Ово је први пут да један наш боксер освоји злато у полутешкој категорији а до сада имали смо успеха у лакшим категоријама. Матеја је изузетан таленат, ученик Гимназије, одличан ђак и милина је са њим радити, рекао је Драгољуб Николић тренер БК Топлица.

Матеја је без проблема освојио титулу. У Ваљеву је обе борбе које је имао добио прекидом у првој рунди показавши да је тренутно у Србији у полутешкој категорији доминантан.

– Конкуренција је била добра. Први противник је био мало искуснији од мене али успео сам да победим док у другом мечу нисам имао проблема. Сада се спремам за првенство Југоисточне Србије где очекујем нове победе и медаљу, рекао је Матеја Јовић јуниорски првак Србије у боксу у полутешкој категорији.

Прокупље дуго чека на титулу у боксу а Матејин пример показује да се ова племенита вештина у граду на Топлици враћа на велика врата.

– Трудили смо се да такмичаре доведемо до најбоље форме. На првенству је учествовало 187 бораца из 52 клуба где смо ми успели да Матеју доведемо до првака Србије. Ово је врхунски успех. У наредном периоду надамо се новим медаљама на такмичењима за која се вредно припремамо, рекао је Дарко Кнежевић тренер БК Топлица.

Величина слова: