Почео тениски турнир
5. јула 2018.
Културно лето у знаку књиге, позоришта и Ивањданске колоније
5. јула 2018.
Прикажи све

Капуера у Прокупљу

Промотивни час бразилске вештине Капуера одржаће се у суботу од 18 часова у центру града. Тренинг  ће одржати Луис Клаудио, један од врхунских мајстора Капуере у Бразилу.

– Идеја је да се формира клуб у Прокупљу, па смо одлучили да суграђане упознамо са овом вештином и њеним могућностима,  казала је Сузана Пешић организатор показног тренинга додајући да ће се на тренингу поред историјата борилачке вештине, презентовати и инструменти и бразилска музика.

Иначе Капуера подразумева две особе у психичкој и физичкој интеракцији. Играчи Капуере се крећу у напад или прелазе у одбрану размењујући ударце и користећи акробатске покрете како би преузели контролу над простором и кретњама другог капуеристе. Музика је битан пратилац свега. Капуера и музика су неодвојиво повезани. Различити ритмови имају своје значење и своје место у целом догађају, у зависности од ритма Капуера у свом изводењу изгледа другачије и другачије се манифестује. Капуера прелази границе Бразила 70-тих година и шири се по Северној Америци, 80-тих први пут долази у Европу и почиње са својом експанзијом.

Величина слова: