Представници амбасада Јапана и Немачке посетили Прокупље: Бољи услови живота повратника и маргинализованих социјалних група
6. јуна 2019.
Богат програм прве вечери ПроФиФест-а
7. јуна 2019.
Прикажи све

Компанија “Леони” доделила осам стипендија најбољим студентима у Нишу и Краљеву

-Немачка фабрика “Леони”, европски и светски гигант у аутомобилској индустрији, и ове године стипендираће осам најбољих студената Машинског и Економског факултета у Нишу и Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, саопштили су из те фабрике.

Изабрани студенти завршне године основних академских или мастер студија, добијаће месечну стипендију у износу од 20.000 динара у школској 2018/2019. години.

Критеријуми за доделу стипендија били су да студент има просечну оцену минимум 8.5, да говори енглески језик, да има одређено практично искуство у раду на пројектима на факултету и да је учествовао у другим, ваннаставним пројектима и активностима.

Корисници стипендија ће имати прилику да обављају стручну праксу и практичну обуку у Компанији, као и прилику да уче кроз конкретне примере рада на студијама и различитим пројектима.

Након завршетка студија, стипендистима ће бити понуђена могућност да заснују радни однос у “Леони” Србија.

-Изузетно смо срећни што смо у прилици да подржимо другу генерацију “Леони” стипендиста. Верујемо да ће како финансијска подршка, тако и прилика за стицање практичног искуства унутар Компаније, допринети развоју будућих професионалаца. Са нестрпљењем очекујемо да што пре пожелимо добродошлицу  стипендистима који ће постати и део нашег великог тима, рекла је комерцијални директор “Леони” Србија  Данијела Ивковић, приликом потписивања уговора о стипендирању студената.

-Ово је за мене велика шанса да учим и стичем практично знање у једној од највећих компанија у земљи. Захвална сам “Леони” Србија и надам се да ћу се по завршетку студија придружити Компанији, навела је Маја Костић, студенткиња завршне године основних студија Машинског факултета у Нишу.

Прошле године, Компанија “Леони” Србија је доделила 15 стипендија најбољим студентима нишког Универзитета, а седморо њих је већ почело ту да ради. Поред стипендирања најбољих студената, Компанија подржава и све студенте заинтересоване да прођу стручну праксу у различитим секторима.

-До сада је више од 100 студената било на пракси у нашим фабрикама, саопштили су из ове Компаније.

Подсећамо, “Леони” је произвођач решења за пренос енергије и података у аутомобилској и другим индустријама. Њихов производни програм обухвата жице, оптичка влакна, стандардизоване каблове, специјалне каблове и кабловске системе, као и интелигентне производе и паметне услуге. Као партнер у иновацијама и снабдевач решењима, “Леони” пружа подршку својим купцима кроз изражени развој и познавање система.

У целом свету, запошљава више од 95.000 људи у 32 земље, а у 2018. години, Компанија је остварила консолидован приход од продаје од 5,1 милијарде евра.

У Србији, “Леони” ради од 2009. године, када је отворио своју прву фабрику, у Прокупљу. Након тога, 2014. године, отворена је фабрика у Малошишту, а 2017. године и фабрика у Нишу. У августу 2018. године, Компанија је почела да гради своју четврту фабрику у Краљеву, која ће бити највећа фабрика у оквиру “Леони” Дивизије кабловских система на свету. Све ове фабрике производе кабловске сетове за светске произвођаче премиум аутомобила.

Тренутно, ова Компанија у Србији запошљава око 9000 људи и највећи је послодавац у индустријском сектору у нашој земљи.

Величина слова: