Прва помоћ у пракси
20. априла 2018.
Значајна подршка општини Прокупље
20. априла 2018.
Прикажи све

Комплетна реконструкција Партизанске улице

Средствима Општина Прокупље почела је комплетна реконструкција улице Партизанске, која обухвата изградњу нове  водоводне мреже, уређење тротоара и ивичњака, као и асфалтирање улице.  Због близине Болнице, Царинске испоставе, бројних предузећа која се налазе у овом делу града, значај уређења инфраструктуре овог дела града је вишеструки.

Ова улица представља једну од најфрекфрентнијих  у граду, па је њено  комплетно уређење било једно од основних приоритета локалне самоуправе, а томе је допринела и инцијатива грађана из свих делова града, јер је она једна од две приступних саобраћајница, које воде до прокупачке болнице.

За нову водоводну линију Општина Прокупље обезбедила је четири  милиона динара, док је за радове на  асфалтирању ове деонице опредељено око 11 милиона динара. Радови на изградњи нове водоводне линије у дужини од 468 метара одвијају се планираном динамиком .  Према речима надлежних у ЈКП „Хамеум“, екипе овог предузећа  данас завршавају ископ канала, а већ сутра  почеће радови на монтажи и уградњи цеви пречника 225мм. Замена старих  азбестних цеви, новим полиетиленским цевима омогућиће  већи проток воде и боље водоснабдевање  овог великог прокупачког насеља.

Како најављују извођачи радова, почетком наредне недеље очекује се завршетак радова на реконструкцији водовода, након којих ће уследити радови на асфалтирању овог дела Партизанске улице. У оквиру реконструкције  пута који води од Железничког моста  до градске Болнице, биће изграђен нови коловоз, тротоари и ивичњаци у дужини од 504 метара.

Нови водовод и нови асфалт обезбедиће  боље животне услове у овом градском подручју, како за мештане Гарића, тако и за све грађане Прокупља. Мештани  овог насеља истичу да Општина Прокупље  знатна средства издваја за ово насеље  и због тога су веома задовољни и захвални. Пре две године овде је изграђена нова пумпна станица и од  тада  горњи део овог насеља нема проблема са водоснабдевањем. Изградњом нове водоводне линије исте услове када је снабдевеност воде у питању, сада ће имати сви становници овог насеља.

 

Величина слова: