Литија кроз град уочи славе Свети Прокопије
19. јула 2018.
МЗ Ћићко најбоља у одбојци
20. јула 2018.
Прикажи све

Концерт Ане Стефановић у Дому културе

У оквиру програма обележавања градске славе Свети Прокопије, у Дому културе је наступала  солисткиња и пијанисткиња Ана Стефановић из Београда. Овој младој и талентованој уметници ово је био други наступ у Прокупљу. Први се догодио пре двадесет година када је наступала са својом мајком Дианом Јовановић.

Прокупачка публика је уживала у извођењу песама различитих жанрова, а на позив уметнице да запева са њом, то је са великим задовољством и учинила.

Осим клавира, ова млада уметница, годинама се бави и певањем. Наступа широм Србије и пише песме на енглеском, руском и шпанском језику. Промовише своју уметност тако што ствара синтезу разних жанрова, од класичне до савремене и ауторске музике, где наступа као пијанисткиња и кантаутор, што представља праву иновацију и освежење.

Ана Стефановић  је рођена 1994. године. Клавир учи од пете године код своје мајке професорке Диане Јовановић. Завршила је музичку школу „Славенски“, клавирски и теоретски одсек. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Дејана Синадиновића. Као изузетни млади таленат освојила је до сада бројне републичке и међународне награде, а најзначајнија је прва награда на Републичком такмичењу 2007. у Београду. Била је и лауреат међународног такмичења XXI-st Century Art 2007. године у Кијеву.Исте године проглашена је лауреатом седмог међународног EMCY такмичења Memory of Vladimir Horovitz-debut такође у Кијеву.

Са запаженим успехом наступала је и  у дворанама Беча, Букурешта, Париза, Кијева, као и у многобројним дворанама широм Србије и Црне Горе.

Величина слова: